Pillar attīstītie objekti plūc laurus 2019. gada labāko būvju skatē

2020. gada 17. aprīlī tika paziņoti laureāti skates “Gada labākā būve Latvijā 2019” astoņās nominācijās un Lielās balvas ieguvējs. Lielo balvu ieguva un par 2019. gada izcilāko būvi kārtējo reizi tika atzīta Pillar attīstītā kultūrtelpa Hanzas Perons. To atzinusi konkursa žūrija ar 50 nozares profesionāļiem, izvērtējot vairāk kā 90 Latvijā pabeigtās būves 2019. gada laikā.

Skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents, atzīmēja: "Skatē pieteiktās būves spilgti atspoguļo tendences nozarē. Šogad varam secināt - ikviens pieteiktais un žūrijas novērtētais objekts neatkarīgi no apjoma ir nozīmīgs savā vietā un pielietojumā. Tāpēc ikvienas skatei pieteiktās būves īpašnieki, arhitekti, projektētāji, konstruktori, būvnieki un iemītnieki var būt gandarīti - nominētie objekti ir ar izcilu nozīmi un kvalitāti."

Nozares profesionāļi novērtējuši arī Pillar īstenotos infrastruktūras darbus, ierindojot nominācijas “Inženierbūve” 2.vietā Mihaila Tāla ielā izbūvētās inženierkomunikācijas, tostarp sūkņu staciju un ūdens rezervuāru. Šajā nominācijā par uzvarētāju tika atzīta Kurzemes loka elektropārvades līnijas Ventspils-Tume-Imanta pārbūve.

Saņemtās balvas ir augsts profesionāls novērtējums visiem iesaistītajiem – mūsu kolēģiem un vairāk nekā 40 sadarbības partneriem. Tā ir arī atbildība noturēt šo augsto kvalitātes latiņu turpmākajos projektos.

Kā ziņots, šī gada martā Hanzas Perons tika atzīts par vērienīgāko (GRAND PRIX) aizvadītā gada būvi konkursa “Latvijas Būvniecības Gada balva 2019” ietvaros, savukārt februārī to atzina par gada “Kultūrvietu” sabiedriskā medija rīkotajā konkursā “Kilograms kultūras 2019”.