New Hanza Capital, AS gadu noslēdz ar labiem rezultātiem, koncerna peļņa sasniedz 4,2 miljonus eiro

New Hanza Capital, AS (Sabiedrība), 2019.gadu noslēdzis ar labiem rezultātiem. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem bija 151,08 tūkstoši eiro, savukārt koncerna peļņa pirms nodokļiem sasniegusi 4,20 miljonus eiro.

Gada nogalē īstenojot apvienošanos ar Pillar grupas uzņēmumiem, koncerna īpašumā esošo ieguldījuma īpašumu skaits ceturtajā ceturksnī ir trīskāršojies, pieaugot līdz 30 īpašumiem ar kopējo tirgus vērtību 100,21 miljoni eiro.

“Gads bija izaicinošs, taču esam spējuši ne tikai uzrādīt labus rezultātus, bet, apvienojoties ar Pillar grupas uzņēmumiem, esam spēruši nākamo soli attīstībā. Koncerna ietvaros tagad spējam nodrošināt pilnu nekustamā īpašuma attīstības ciklu, sākot ar idejas ģenerēšanu, biznesa plāna izstrādi un finansējuma piesaisti,  beidzot ar projekta izstrādi, būvniecības cikla vadīšanu, īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldīšanu, nomnieku piesaisti un īpašumu pārdošanu,” uzsver New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

Koncerna 2019.gada finanšu rezultāti:

  • ieņēmumi 2019. gada divpadsmit mēnešos veido 6,2 miljonus eiro,
  • modificētā EBITDA* 2019. gada 31. decembrī sasniedza 1,1 miljonu eiro (*ienākumi pirms nodokļiem, procentu izmaksām, nolietojuma un amortizācijas, ieguldījuma īpašumu pārvērtēšanas rezultāta),
  • bruto aktīvi, salīdzinot ar 2018. gada beigām, palielinājušies par 250%, sasniedzot 196,1 miljonu eiro.

New Hanza Capital, AS ir 2006. gadā dibināts uzņēmums. Sabiedrības darbības mērķis ir, nodrošinot ilgtermiņa kapitāla pieaugumu, komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un veicināt īpašuma vērtības pieaugumu ilgtermiņā. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, airBaltic centrālais birojs Lidostā Rīga, biroju ēka Elizabetes ielā 23, loģistikas centri Rīgā un Ķekavas novadā, kultūras un izklaides ēka Hanzas Perons, kā arī citi īpašumi New Hanza teritorijā. Kopējā iznomājamā telpu platība sasniedz 80 000 m2.